Sayfalar

26 Ağustos 2009 Çarşamba

Montessori Materyali - Ses Silindirleri

Kırmızı ve mavi olan iki grup silindirin içine birbiriyle eş olacak miktarda farklı maddeler konulur. Mercimek, tuz, makarna, vb. Silindirlerin sallanmasıyla sesler meydana gelir ve her kutu farklı maddelerle dolu olduğu için farklı sesler çıkarır. Mavi ve kırmızı silindirler, çıkan seslere göre eşleştirilir. Bu materyal çocuğun işitsel duyusunu ve hafızasını geliştirir.

Orjinali

Ev yapımı

Yaklaşık bir hafta boyunca silindir olarak ne kullanabilirim diye marketlerde göz gezdirdikten sonra pahalı seçenekleri eleyip fotodakilerde karar kıldım (ki sonradan aklıma başka seçenek geldi ilerde yaparım artık onu da) ve büyük bir hevesle aldım.
Ceren görmeden iki farklı grup silindir içine birbiriyle eş olacak şekilde ses çıkaracak malzeme koyup kapaklarını japon yapıştırıcı ile yapıştırdım. Ne tepki vereceğini çok merak ediyordum.
Ben önce bilgi vermeye çaılştım ama nafile. Heyecanlandı birden ve aynen şöyle dedi;
açalım anne!?!
Aç anne aç kapakını ben açamıyyom.
İçinde ne may anne?
Sonra iyice zorladı ve açtı japon yapıltırıcıyla yapışan kapakları!!
Anne hemen bir poşet buldu ve hepsi poşetin içine döküldü malzemelerin:)
Silindirler boş olarak beklemekte şuan
Demek ki neymiş?
2.5 - 3 yaş beklenmeliymiş:) (daha 2 yaşında bile değil 22 aylık yavrum, ama ben 2 yaşında da denerim dayanamam kii)
Anne bu kadar sabırsız olmamalıymış...
Belki bu süre zarfında da orjinaline yakın malzeme de bulabilirmiş:)

***** ***** ***** *****

Ses silindirlerinin video anlatımı burada.
Yazılı anlatımı da burada.

4 yorum:

  1. özgurcüm merhaba, ben de sabırsız bir anne olarak deniz 15 aylıkken denedim ses silindirlerini eski fotograf filmi silindirlerinden yaptım deniz de salladı salladı sonunda da açmaya çalıştı tabii ki :) şimdi süs olarak tekrar çıkacakları zamanı bekliyorlar :) öpüyorum çok..

    YanıtlaSil
  2. tebrikler çooook yaratıcı olmuş. senin bu ev yapımı fikirlerine hastayım ben yaa. ben şimdi bu materyali nasıl yapayım diye düşünsem hayatta aklıma gelmez markete gidip de bakayım nasıl yaparım diye düşünmek.

    YanıtlaSil
  3. ay çok güldüm ya, kapakları açtırdı demek Ceren hn. Bu ses silindirleri ile ilgili bizim aklımızda bir proje vardı ne zamandır acilen devreye sokalım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. arkadaşlar fikirler için teşekkür ederim, birkaç ay sonra yeniden gündeme getireceğim sanırım:)
    *suinci, dikiş makinam ile yapmayı düşündüğüm şeylerin pek azını yapabildim:)ama sorun bende makinada değil bence.aa unutmayım cerene bir elbise dikmiştim geçen sene.

    YanıtlaSil

Lilypie 2nd Birthday Ticker