Sayfalar

28 Aralık 2010 Salı

Diş fırçalama tablosu

Şimdiye kadar tuvalet eğitiminde veya başka bir konuda bu tip bir tablo kullanmaya ihtiyaç duymamıştık, bu ilk tablomuz oldu.
Ağzını çalkalamayı öğrendiği dönemde ve 2 yas civarında çok hevesliydi.Ama okula başlayınca, öğlen fırçalıyorlar diye akşamları yorgun ve uykulu iken zoraki fırçalıyor, istekli olmuyordu...


İki hafta önce kullanmaya başladık tabloyu.Kendi seçtiği çıkartmalar, her haftanın sonunda çıkartmalar tam ise alınacak olan kendi istediği hediye pek bir cazip geldi Ceren'e...Özenle kaçındığımız ama bir şekilde görüp öğrendiği tarzda oyuncaklardan biri olan May lidıl poni:) ilk istediği idi ama ilk hafta plansız bir şekilde org aldık onu da bu işin hediyesi olarak gösterip arada kaynattık baba ile :)


Arada bazı günleri atlıyor ama bazen geceleri saat 3-4 gibi  uyanıp "annee dişlerimi fırçalamayı unuttum" diyip yeniden uykuya dalıyor :) Niyet önemli diyerek arada eksik kalan günleri bir sonraki hafta tamamlıyoruz:))
Yani hediye yok demiyoruz eksik varsa hediye gecikmiş oluyor sadece.Biraz fazla ılımlıyız sanırım:)
Tablonun bir faydası da okulda öğrendikleri haftanın günleri şarkısını pekiştirmesi "sandey mandey çiyuzzdey :)..." ve "bugün hangi gün anne? bugün günlerden ne baba?" diye hergün sorarak onları görsel olarak da algılayıp öğrenmesi oldu. Günlerin yazılışlarını görünce hangisi olduğunu biliyor.Bu mandey bu sandey diye söylüyor.Sandey ve saturdeyin tatil olduğunu, mandey ile okulun her hafta yeniden başladığını öğrendi.
Aslında takvim kavramına ufaktan giriş yapmış olduk böylece.Daha önceden bir arkadaşın yaptığı haftalık görsel takvim vardı ama Ceren o dönemde hergün evde diye ve yaşı küçük diye gerek duymamıştım.Artık onu da yapmanın zamanı geldi sanırım...

Tabloları aşağıdaki linklerden çıktı alabilirsiniz ya da "brush chart" ile arama yaparak farklı tablolar da bulabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lilypie 2nd Birthday Ticker