Sayfalar

27 Eylül 2008 Cumartesi

En sevdiğim ikili...

Kitaplarım ben kolayca alabileyim diye şimdilik yerdeki kutuda. Hangisini istersem alıp bakıyorum, bazen geri koyuyorum ama siz bunu bir tesadüf gibi düşünün şimdilik. Her seferinde beklemeyin geri koymamı. Büyüyünce belki:)

Kutudakilerden en çok sevdiğim ikili ise;

Biirr = Aile albümüm
Bundan 3-4 ay önce yaptı annem bu albümü. O zamanlar tabii ki gördüklerimi tam anlatamıyordum. Şimdi ise annemi, babamı bulup söylüyorum, öpüyorum. Diğer kişilerde biraz takılsam da sorduklarında ise bazılarına yarım yamalak cevaplar verebiliyorum. Benden uzak olsalar da onları unutmuyorum böylecee...

İkiiii = Doku defteriimm
Kutudan alıyorum da çıtçıtlı olduğundan açamıyorum. "Açç açç" diye başkasına açtırıyorum. Ama sayfalarını kendim çevirip tıpkı bana öğrettikleri gibi her sayfada parmaklarımı gezdiriyorum.

Sayfalara farklı dokulu kağıtlar, kumaşlar, plastikler buldukça yapıştırıyor annem . Tırrt tırrt yapıp inceliyorum. Çok zaman oldu yapalı ama ben şimdilerde daha çok ilgileniyorum. Bu zamana kadar da birkaç sayfasını yırttım attım. Ama artık büyüdüm ve koparmıyorumm.

16 yorum:

  1. doku defteri!
    terbrik ederim ekim süper fikir ben de fırsat bulunca hemen yapıcam böyle birşey :)

    YanıtlaSil
  2. Doku defteri yapmak fikri harika. Süpersiniz.

    YanıtlaSil
  3. Bence de süper fikir, hemen uygulama listemin başına alayım :)

    YanıtlaSil
  4. sezin melekte kitaplara bakmaya çok meraklı dün ikea katalogu gelmiş kapıya bugun ona bakıyor tek tek inceliyor benim kitaplıga gidiyor seçiyor alıyor ooo ama bu durum beni cok sevindiriyor hep okuyacak benim kızım diyorum ben bu yıl onun şansıyla öss sınavında yıllardır kitap yüzü açmadan iyi bir puan aldım ve geçte olsa bir ögrencilik yılım daha başladı çok uzatmıyayım,ben çocuk gelişim mezunuyum bizde dokulara cok önem verirdik okuldayken ama böyle bir defter hemen bende hazırlayacagım,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Doku kitabini cok begendim. Birde kitapliginin düzenini. Kizlar baska oluyorlar iste böyle ;)) Bizimki ise kitaplarini kemiriyor :)

    YanıtlaSil
  6. Afferin sana merakli kuzu :)) Biraz buyuyunce hepsini toplayip yerine de koyarsin, annene yardim edersin akilli kuzu :)))

    Doku defteri hakkatten guzel fikir:)) Tebrikler, eline saglik:)

    YanıtlaSil
  7. :)akıllı miniş fikir çok güzel ve bebişinde bunu fark etmeside çok güzel bende deneyeceğiim :)

    sevgileeerrrr...

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel fikirler buluyorsun yahuu. Keşke sizin yaşınız bizden büyük olsaydı da aktivitelerinizden kopya çekseydik. Ama doku defteri için geç kalmış sayılmayız sanırım :)

    YanıtlaSil
  9. senin su yaratici fikirlerine bitiyorum..ben simdi bu defterden yapsam, yarina sayfalariin yarisi yirtilmis, yarisi yenmis olur :) tebrikler walla ne diyim..

    YanıtlaSil
  10. *esin, hemen yap senin minik artık abi oldu hatta kendisi bile toparlayabilir bazı şeyleri:) sen yapıştırırsın.

    *çocukla çocuk, teşekkür ederim,

    *hayal, hoşgeldin.teşekkürler, tavsiye ederim.

    *derya, aferin sezin'e.seni de tebrik ederim ne güzel öğrenci olmak!ben de yeniden üniversite okumak isterdim en çok severek yaptığım şey öğrenci olmaktı sanırım:)

    *meltem, kitaplığın düzeni bana ait:)şimdilik tabii.bizimki de yiyordu ama yakın zamanda bıraktı kemirmeyi ve içerikle ilgilenmeye başladı...

    *anne ve bebişi teşekkür edrim ve bu güzel dileklerinin gerçekleşmesini ümit ederim:)

    *mısır patlağı, hoşgeldin.dene bence ilgisini çeker minik kuşun:)sevgiler

    *burcu, aslında bu fikirleri bana sağlayan şeyin montessori eğitimi olduğuna inanıyorum.grubumuzda tavsiye edilen kitapları okudukça, homeschool bloglarını takip ettikçe çok farklı uygulamalar görüyorum, iyi örnek oluyorlar tavsiye ederim:)

    *burcu, teşekkür ederim.bence dene annesi bizimki de üç beş sayfa yırttı yedi ama sonra bir dönem geldi ki tüm kitaplara farklı gözle bakmaya başladı:)

    YanıtlaSil
  11. Aynı bebekten bizde de var. Adı Ayşe. Duru'nun en favori bebeği. Nereye gitse Ayşe'yi arıyor. Ayşe'cik de artık kafasını bile zor tutuyor:))

    Bu arada hamaratlığına hayranım. çalışan bir anne olarak aynı zamanda da müthiş üretkensin...

    YanıtlaSil
  12. *Pınar, teşekkür ederim.Ben bebekten önce de birşeyler yapmadan duramazdım ama artık yaptıklarım hep onunla ilgili oluyor.Bebeğe gelince:)bizimki pilleri takılı olunca korkuyor seslerinden ve hareketlerinden.Şimdilik pilsiz kullanıyoruz o yüzden:)Uyumadan önce de onu uyutup sonra kendisini uyutuyoruz:)

    YanıtlaSil
  13. Bizim de evdeki kütüphanemizin bir köşesinde Yaprak'ın kitapları duruyor. "Hadi Yaprak kitap bakalım" deyince hemen onların yanına gidiyor ve kendi kendine başlıyor karıştırmaya. Henüz "hadi getir onları bana" istediğime cevap vermiyor, Kısa bir süre sonra bunu da başarabileceğimizi umuyoruz.

    Sevgilerimizle,

    Yaprak ve İpek

    http://yaprakkisioglu.com

    YanıtlaSil
  14. İpek hoşgeldin, kütüphanede ona ait bölüm olması çok güzel, o kadar hızlı gelişiyorlar ki bir sonraki adımı tahmin bile edemiyoruz.Bizimki de masal dinlemiyor mesela, ben de o günleri bekliyorum heyecanla:)
    biz de sizin sayfanıza ziyarete gelicez,
    sevgiler
    Özgür

    YanıtlaSil
  15. Özgür selam,

    sana bir şey sorabilir miyim? Sevgili Ceren'in Doku Defteriyle olan fotoğrafının arkasındaki boncuklu tel plakayı nereden bulabilirim? Bir aydır arıyorum. Adını da öğrenemedim :) Sen bilir misin?

    Teşekkürler, sevgiler.
    Ansı

    YanıtlaSil
  16. *sevgili Mystic, İkea'dan almıştık biz.Ama ahşap oyuncak satan yerlerde de olabilir.İnternetten de bulabilirsin sanırım.Ama ismini ben de bilmiyorum:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil

Lilypie 2nd Birthday Ticker