Sayfalar

14 Temmuz 2008 Pazartesi

Montessori Materyali
Çekmeceli süreklilik kutusu

Ne zamandır nienhuis kataloğunu inceliyordum da bazı materyalleri evde yapabilirim diyordum kendime.Ama bir türlü fırsat bulup yapamıyordum.Sonunda evdeki malzemelerle birini yaptım.Orjinalinin ebatlarında ve onun kadar dayanıklı olmasa da aynı amaca hizmet ettiği için şimdilik sorun yok bence.
Orjinali

Bu da bizimki:)

malzemelerimiz;
muhtelif kutular, baharatlık kapağı, yapıştırıcı, karton, kaplama malzemesi,
küçük bir top

topun ilerleyebilmesi için içerde küçük bir rampa yapmak gerekiyor.

Topu kutunun üstündeki delikten atıyoruuzz,

Sonra da nerde olabilir diye tahmin ediipp buluyoruuzzz.

Ama ilk önce babam bana nasıl oynandığını, topu nerden atıp sonra nerden alacağımı gösterdii.Sonra da ben kendim oynadım.Kartonu yemeyeyim diye sürekli yanımda durdular:))Bugünlerde üst dişlerimden 4 tanesi aynı anda çıkıyor, yanlarında da iki tane patlamak üzeree.Ben de karton, defter, dergi ne bulursam yumuşatıp sonra da yemeye çalışıyorum napayımm.

15 yorum:

  1. orjinali kadar güzel olmuş canım iyi oynamalar.bizim torunu annesi oyun halısıyla salona taşındı ve yürüme oyuncağını kopyaladı,oynuyorlarmış.dün de baloncuklarının uygulamasını yapmışlar.
    ben de 2gündür Van dayım,8aylık başka yeğen/torun büşramıza sizin resimlerinizi gösterip annesine yazılarınızı okuduk,yarından itibaren de bizde oynayacağız.kısacası izindeyiz keo cuğum

    YanıtlaSil
  2. Ceren in hem motor hemde fiziksel gelisimine katkida bulunacak ayrica zevkle oynayacagi harika oyuncaklar yapmissiniz, ellerinize saglik. masallah minik prenses de keyifle oynuyor bile ;)

    YanıtlaSil
  3. gercekten harika olmus! Ellerine saglik, bayildim.

    YanıtlaSil
  4. Yaratıcılığına ve becerine hayranım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. *Nalan Abla, çok teşekkür ederim.Yazdıkların beni çok sevindirdi.Sizin torun da çok şanslı.Dedesi ona anneannesinin yönlendirmesi ile hem de gerçek ahşaptan neler neler yapar / yapıyor da zaten:)

    *Ayşe, teşekkür ederim.Her yeni oyuncakta heyecanlanıyor ve hoşuna gidiyor.Ama yaptıklarım orjinalleri kadar dayanıklı olmadığından gözetim altında beraber oynuyoruz:)

    *Esra, teşekkür ederim.Çok da sevdi bu materyali.

    *Pınar, çok sağol.Ama sen hala buralarda mısın?Hani tatill??:))

    YanıtlaSil
  6. harika olmuş, ellerine sağlık. Ceren'in gelişimine çok faydası olacağı kesin.

    YanıtlaSil
  7. süper olmuuuuuuuuuş!
    daha neler neler üretirsin kimbilir?

    YanıtlaSil
  8. süper olmuş:) ben de hemen ömere bir tane yapıcam...

    YanıtlaSil
  9. süper olmuş:) ben de hemen ömere bir tane yapıcam...

    YanıtlaSil
  10. Ne becerikli anneler var! harikasin!
    Benim oglan kesin ustune otururdu araba sanip bunu :)) bu aralar her buldugu seyin ustune oturuyor da araba sanip...

    YanıtlaSil
  11. *Çocukla çocuk, teşekkürler.Montessori Metodunun, ufacık çocuklara bile hitap etmesine hayranım ben.Eğleniyor,eğlenirken de farkında olmadan öğreniyor...

    *Semiramis, teşekkürler.Aslında benim gözüm hep birkaç yıl sonrasına uygun olan materyallerde:) ama herşeyin bir zamanı var tabii:)

    *Esin, teşekkür ederim.Çok sevinecek Ömer bence!

    *Açalya, teşekkür ederim.Aklıma Dante'nin "kırk yıllık şöför abi" pozu geldi şimdi bak:))Bahçede hani kolunu da atmış dışarı.Çok tatlı..

    YanıtlaSil
  12. ay ozgurum ellerine saglik..muhtesem bi rannesin sen...ve ben de seni en az cereeeeeen kadar cok seviyorummmmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  13. *Sibel'ciğim yeniden işe döndükten sonra daha zor oluyor ama ona faydalı olacak birşeyler yapmaya çalışıyorum.Beni çok utandırdınn:))sevgimiz karşılıklı canımm!!

    YanıtlaSil
  14. Gerçekten süper bir fikir.Biraz yaratıcı olmak ve el becerisi ile insan elindeki imkanlarıda değerlendirerek böyle muhteşem şeyler yapabilyormuş demek ki.Ellerinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  15. *Mehtap,hoşgeldin, teşekkür ederim.Nienhuis kataloğunda küçük yaş(infant) grubuna ait olan materyallere baktım, ilk olarak bunu uygulamak istedim.Aklımda birkaç tane daha var ama bakalım zaman bulabilirsem inşallah yapacağım...

    YanıtlaSil

Lilypie 2nd Birthday Ticker