Sayfalar

18 Mayıs 2008 Pazar

Size de tanıdık geldiler mi??

Çok az zamanım vardı,
Ceren'in sabah uykusu süresi kadar:) yani en fazla 30 dk...
Poşetlerdeki baharatları hızlıca kavanozlara boşaltıp, üstüne isimlerini nasıl yazsam diye düşünürken hemen poşetlerin kendi yazılarını kestim ve koli bandı ile kavanozlara yapıştırdım.Biraz üstünkörü oldular, yeter ki Ceren uyanmadan bitireyim dedim çünkü...
***
Bazen çok mecbur kalırsam dışarda olduğumda, bu kavanoz mamalarından yediriyorum. Sebzeli olan çeşitlerden ve bir de sütlaç denedim, hepsini de bayıla bayıla yedi...Meyveli olanlardan almadım, meyveyi taze yediriyorum.
***
Henüz 12 lik baharat takımı yapamadığıma göre:)) çok da fazla hazır mama yedirmiş sayılmam kızıma.Ve de çok dışarı çıkmıyorum anlamı da çıkabilir burdan:))

17 yorum:

  1. merhaba.ben de önceleri bu kavanozları atmaya kıyamayıp biriktiriken baktım olcak gibi değil hepsini bir anda atmıştım, o geldi aklıma.ceren 7 aylık kocaman bir kız olmuş.maşallah çok şeker.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. pratik bir çözüm olmuş zaman kazancı adına benim aklıma gelmezditeker teker uğraşırdım sanırım :)))

    yakında 12 ye tamamlarsınız merak etme annesi maaşallah yiyor demek bizimki ağzına bile sürmedi onlardan her yere çorba taşıyoruz :)

    öpüyoruz sizi

    YanıtlaSil
  3. *Damlasakızlıkurabiyem, atacak kadar çok olmadılar daha,hala ihtiyacım var birkaç taneye:)size de sevgileerr,

    *Yasemin, genelde yoğurt veya muhallebi saatinde dışarda olmaya çalışıyorum ama 12 yi bulacağız sanırım evet:))biz de öptük cimcimeleriii...

    YanıtlaSil
  4. ben de küçük reçek kavanozlarını saklıyorum. Annem yaz sonunda domates konservesi yaparken onlara koyacağım benimkileri. Piyasada o boylarını bulmak zor oluyor annem konservelerimi büyük kavanozlara yapınca da bana fazla geliyor ben de böyle bir yol buldum hem de değerlenmiş oluyorlar :)

    YanıtlaSil
  5. *Esra evet bunlar da tam baharatlık boyundalar:)ne büyük ne küçük...

    YanıtlaSil
  6. keocum valla aklınla bin yaşa!bende de 2-3 tane vardı tatilde yedirmiştim attım gitti bilsem saklardım bir daha alırsam saklıycam kesin.

    buarada bu kuzular ne çabuk büyüdüler de 7 aylık oldular yaaa!

    öpüyoruz adaşı,sevgileeer...

    YanıtlaSil
  7. *Serap ne zamandır ihtiyaç listesine baharatlık yazıyordum, ama pek de dışarı çıkamadığımdan böyle halledeyim dedim.İşime yaradılar böylece...Ya evet bu küçük fıstıklar koca kız oldu artık:)) daha emeklemese de yuvarlanırken beni peşinde koşturmaya başladııı:))biz de öptüükk, görüşmek üzeree...

    YanıtlaSil
  8. Hamaratlık başka birşey:)))Kavanozlar yoğurt mayalamak için de çok uygun görünüyor...

    YanıtlaSil
  9. *Pınar, hamarat diyince utandım şimdi:)).Ben küçük boy nutella kavanozuna 2 günlük mayalıyordum ama Ceren çok hareketlenmeye başlayınca malesef artık yapamaz oldum:( Ama dediğin gibi tam bir seferlik yoğurt için çok uygunlar.

    YanıtlaSil
  10. Ben bu mamalardan hiç almadım,geçende bir tane muhallebinin yanında hediye verdiler...
    bir yere gittiğimizde nedense hiç bunlardan kullanmak aklıma gelmedi,ben yanımda milupanın muhallebisi,sıcak su,kaşık ,tabak ,dörtlüsüyle gittim ...Türlü akrobasilerle alışveriş merkezi yada bilumum yerlerde muhallebi yaptım ...
    ama bundan sonra hazır olanı kullanıcam ...Gerçi nerdeyse her şeyi yiyecek zamanı geldi..:)))
    öptükkk sizi..

    YanıtlaSil
  11. *Esin, bazen de bu kaplara evde yapılmış sebze çorbası ve yoğurt koyuyorum dışarı çıkarken.Hem ölçüsü kararında hem de yer kaplamıyor çantada...

    YanıtlaSil
  12. Gule gule kullan:) Cok sirinler minicik minicik:) Ben de iki gun once torbada bir sey birakmadim, ne varsa kavanozlara doldurdum:)

    7 aylik, artik kocamaan bir genc kiz olmus Ceren'i de opuyorum:)

    YanıtlaSil
  13. *Esra teşekkürler, ben de poşette olan herşeyi cam kavanozlara koyarım:)Biz de öptükk yakışıklı gezgin MK'yı,
    sevgiler, Ekim

    YanıtlaSil
  14. Akşam yatarken makinaya koyuyorum, sabaha hazır oluyor.Artık normal yoğurt verebilirim ama ne kadar az katkı maddesi alırsa o kadar iyi.

    Elektrikli çay makinalarında da çok hızlı mayalanıyormuş.Deneyen arkadaşlarım söyledi.

    YanıtlaSil
  15. *Pınar doğru aslında, ben neden hep sabah mayalamaya şartlandırdım ki kendimi:))

    YanıtlaSil
  16. :) aynı seyi dusunmusuz,yalnız ben isim yazmadım.

    YanıtlaSil
  17. *Sabahnur hoşgeldin, evet aklın yolu bir:)kimbilir daha kaç kişi yaptı böyle!Bu arada ben 12 ye yaklaştım sayılır:))

    YanıtlaSil

Lilypie 2nd Birthday Ticker