Sayfalar

29 Nisan 2008 Salı

Büyüyorum, Eğleniyorum, Öğreniyorum
Haftanın Aktivitesi "SU"

Genel bilgi için blogda yan taraftaki logoya tıklayınız...

Biz annemle bu haftaki konuya uygun olarak iki aktivite yaptık.Aslında dört oldu ama ikisi planlı, biri mecburi, diğeri de aniden:))

1.Aktivite: Baloncuklar
Su+deterjan ile annem bana sürpriz yaptııı !!

İlk kez baloncuk gördüğüm için önce çook şaşırdım !!
Sonra yavaaş yavaş aşağı inmeleri, yere düşüp patlamalarına daha da çok şaşırdım...Ama bir süre sonra alışıp onları tutmaya çalışırken çook eğlendiiimm:))
*Annem baloncukları bana değmeyecek şekilde üfledi hepp.

2.Aktivite: Sebep-Sonuç ilişkisi
Musluğu açarsak su akar, kapatırsak akmaz.
Önce musluk kapalıyken musluğu, lavaboyu inceledim... Sonra annem musluğu açınca suyun aktığını gördüm, bir süre inceledim, suyun sesini dinledim ve güldüm:)
Biraz zaman geçince de dayanamadım lavaboya doğru ellerimi ayaklarını çırpmaya başladım, elimi uzattım ve ıslattım, suyla konuşmaya başladım "buff, pruff" gibi suyu ifade ettiğim birşeyler söyledim:))
Bu seferlik su oyunu oldu ama tekrar edilirse sebep-sonuç ilişkisini kavrayabilirim kısa süre sonra...


3.Aktivite: Banyo
Bir süredir küvette değil duş altında banyo yapıyorum.Duştan akan ince ince suları tutmaya çalışıyorum ve yavaş yavaş döküldüğü için de artık ağlamıyorum.

4.Aktivite: Bardak devirmece:)
Anakucağında yemek yerken aniden doğruldum, oturur gibi yaptım ve bir anda yan taraftaki su bardağının içine elimi geçirip bardağı devirdim.Masaya sular döküldü ve orda duran elbezi suyu çektiii.Ben ne oldu diye bakakaldım, annem de benden hiç böyle ani birşey beklemediğinden şaşırdı:))

6 yorum:

  1. selam....Bu yazıyla pek ilgisi yok ama blogunuzu okuyunca yazmak istedim.Ben İstanbulluyum ama eşim ve annem bursalı..Bende 18 ay bursada oturdum(bir ara)Şimdi 1 senedir yine istanbula taşındık..Bursa hakkında yazdıklarınızı okuyunca herşey bana çok tanıdık geldi ve bursayı özlediğimi anladım.Aslında oraya taşınırken çok ağlamıştım İstanbuldan ayrılıyorum diye ama demek çok sevmişim orayı sizi okuyunca anladım.
    Biraz uzun oldu galiba ama duygularımı paylaşmak istedim.
    Bende ziyaretime beklerim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Harika, herkes cok guzel gidiyor aktivitelerde, biz de yapacagiz az kaldi, bu aralar anne pek bir mesgul de...

    Sizin Montessori kosenizi gercekten cok begeniyorum, aynalar da eklenince tam olmus.

    Pazar bekliyoruz, sevgiler

    YanıtlaSil
  3. merhaba.çocukların suyla ilişkileri hep iyi oluyor sanırım.ceren de öyle görünüyor maşallah tabi ne zamana kadar böyle sürüyor bilmiyorum.biz de bu baloncuklarla çok oynamıştık ve hala da büyük bir zevkle oynuyoruz.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. *Betül hoşgeldin, insan orda yaşarken pek de farkında olmuyor aslında.Sonra özleyince daha çok önem kazanıyor galiba.Ceren'den fırsat bulduğumda geleceğim ziyaretine.sevgiler, Ekim

    *Yapıncak, evet biliyorum güzel meşguliyet:) beğendiğine sevindim, Ceren de çok mutlu orda...bir aksilik olmazsa geleceğiz, teşekkürler

    *damlasakızlıkurabiyem, su içerken de her tarafını ıslatmayı çok seviyor, neyse ki yaz geliyor:))sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Aktiviteler süper. Baloncuklar haric digerlerini denemistik... Baloncuklari biz de bir deniyelim. Bakalim Eren nasil tepki gösterecek??
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Meltemciğim siz zaten havuza giderek aktivitenin alasını yapmışsınız:)Baloncukları çok sevecektir kesin.Birkaç fikir daha geldi aklıma,bakalım onlara nasıl tepki verecek küçük hanım!!sevgiler...

    YanıtlaSil

Lilypie 2nd Birthday Ticker